ВИБІРКОВІ ОСВІТНІ КОМПОНЕНТИ
РЕОЛОГІЯ ХАРЧОВИХ СИСТЕМ
Освітній компонент (ОК) «Реологія харчових систем» має на меті сформувати у здобувачів знання щодо реологічних характеристик харчових мас, які відображають властивості продуктів харчування, використовуються на етапі переробки та виробництва та набути навичок у вирішенні задач структуроутворення харчових продуктів, визначення
нормативних структурно-механічних властивостей, які характеризують якість виробів, для їх використання, отримання необхідних даних для розрахунку та створення спеціалізованого технологічного обладнання
АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА БІЛКІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КОВБАСНИХ І М’ЯСНИХ ВИРОБІВ
Освітній компонент (ОК) «Альтернативні джерела білків для виробництва ковбасних і м’ясних виробів» належить до циклу вибіркових дисциплін та має на меті отримання здобувачем систематизованих знань та вмінь у напрямі удосконалення існуючих та розроблення нових технологій, прогнозування і стабілізації показників якості готового продукту.
НАУКОВІ ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОДУКТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З М’ЯСНОЇ І М’ЯСОМІСТКОЇ СИРОВИНИ
Освітній компонент «Наукові основи технологій продуктів спеціального призначення з м’ясної і м’ясомісткої сировини» призначений для надання здобувачам ступеню вищої освіти «Доктор філософії» компетентностей, пов’язаних із особливостями використання різних видів сировини, технологічних прийомів та процесів під час розробки м’ясних продуктів. Освітній компонент передбачає вивчення технологій внесення нем’ясної сировини, як додаткового джерела білку, вуглеводів, ліпідів, вітамінів, макро- та мікроелементів для зміни хімічного складу продукту. Знання, отримані під час вивчення ОК «Наукові основи технологій продуктів спеціального призначення з м’ясної і м’ясомісткої сировини» дозволять здобувачам розробляти продукти оздоровчого, дієтичного призначення, а також науково-обґрунтовано змінювати рецептури, підбирати технологічні режими і відповідне обладнання для забезпечення якості та біологічної цінності продукту.
АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА БІЛКІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ
Освітній компонент «Альтернативні джерела білків для виробництва м’ясних продуктів» призначений для надання здобувачам ступеню вищої освіти «Доктор філософії» компетентностей, пов’язаних із характеристиками, властивостями різних видів білкової сировини, особливостями технологічних прийомів та процесів їх використання в м’ясних продуктах. Знання, отримані під час вивчення ОК «Альтернативні джерела білків для виробництва м’ясних продуктів» дозволять здобувачам розробляти продукти оздоровчого, дієтичного призначення, а також обґрунтовано змінювати рецептури, підбирати технологічні режими для забезпечення якості та біологічної цінності продукту.