Склад кафедри

Spread the love

 

 

Савінок Оксана Миколаївна

Кандидат технічних наук, доцент.
Експерт з якості освіти НАЗЯВО за спеціальностями 181 – Харчові технології.
Стаж педагогічної роботи у ВНЗ III-IV рівня акредитації 27 років.
За наукову діяльність і значний внесок в розвиток науки нагороджена грамотами та подяками Одеської обласної державної адміністрації, ректоратом ОНАХТ, начальника Інституту ВМС НУ «ОМА», Командуючого ВМС Збройних Сил України.
Є автором понад 100 публікацій, монографії, з них понад 80 в фахових виданнях, 5 що входять до НМБД SCOPUS та Web of Science, більш ніж 100 праць методичного характеру, 8 патентів.
Під керівництвом захищено 1 кандидатська дисертація, захист в 2016 році, спеціальність 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
Рецензент іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах Journal of Agriculture and Plant Sciences JAPSFaculty of Agriculture, Goce Delcev University, Stip, Krste Misirkov Str., No.10-A, P.O. Box 201, 2000 Stip, Macedonia http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFA/index

Сфера наукових інтересів:

 Розробка продуктів для оздоровчого та функціонального, лікувального харчування на основі м’ясної сировини, подовження строків зберігання харчових продуктів, розробка продуктів рекомендованих для диференційованого харчування спортсменів, туристів та військовослужбовців, які зайняті фізичною працею, які на лікуванні, використання сучасних цифрових методів аналізу для ідентифікації якості харчових продуктів.
 

Агунова Лариса Володимирівна

Кандидат технічних наук, доцент
     e-mail: agunova.lora@gmail.com
     tel: +380487124250; +380487124137

Поварова Наталя Миколаївна

Кандидат технічних наук, доцент.
Є автором понад 100 наукових і методичних публікацій, в тому числі 10 деклараційних патентів України.

Сфера наукових інтересів:

Теоретичне і практичне обґрунтування прижиттєвого формування властивостей сільськогосподарської сировини тваринного походження для створення ресурсо- та енергозберігаючих технологій глибокої переробки сировини; створення агрохарчових «наскрізних» технологій із замкнутим циклом переробки для забезпечення ресурсо- та енергозбереження при виробництві харчових продуктів; формалізація вимог прижиттєвого формування фізико-хімічних характеристик і функціонально-технологічних властивостей м’ясної сировини.
Викладає курси дисциплін: «Моделювання якості м’яса худоби», «Управління якістю продукції в галузі», “Європейське законодавство з контролю безпеки харчових продуктів», «Основи наукових досліджень».
Відомості про стажування: підвищення кваліфікації на ТОВ «БІОХЕМ Україна» за програмою
стажування з 19.10.2020 р. по 19.04.2021 р;  Мобільність за проектом Erasmus +: читання лекцій в Інституті технології м’яса Познанського університету природничих наук, Польща, м. Познань, (червень, 2018 р.); Мобільність за проектом Erasmus +: читання лекцій в Естонському університеті природничих наук, Естонія, м. Тарту, (березень, 2018 р.);  Інститут технології м’яса, Познанського університету природничих наук (Польща, м. Познань) (2016 р.).

Азарова Надія Григорівна

Кандидат технічних наук, доцент.
Нагороджена знаком «Відмінник освіти України».
Є автором понад 150 опублікованих наукових і навчально-методичних робіт, в тому числі 3 деклараційних патентів України, з яких 2 на винаходи і 13 авторських свідоцтв на винаходи, 5 з яких впроваджені у виробництво м’яса.

Сфера наукових інтересів:

Вдосконалення переробки м’ясо- і птахопродуктів; розробка ресурсозберігаючих технологій переробки м’ясної сировини; виробництво продуктів функціонального призначення.
Викладає курси дисциплін:«Технологія м’яса»,  «Проектування підприємств галузі», «Технологія виробництва продукції птахівництва і кролівництва».
 Відомості про стажування ТОВ «Луцька аграрна компанія”, тема «Технологія вирощування і переробки сільськогоспорської птицдаі»  з “15” березня 2021 р. по “30” червня 2021р. та з “01” вересня 2021 р. по “15” листопада 2021 р.

Манолі Тетяна Анатоліївна

Кандидат технічних наук, доцент.
Є автором понад 220 науково-методичних публікацій, в т. ч. 9 деклараційних патентів України, 2 підручники для студентів спеціальності 181 «Харчові технології», 2 підручники для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», методичні вказівок для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів. У 2007 році під керівництвом Манолі Т. А. було захищено кандидатську дисертацію аспіранткою Памбук С. А. на тему «Розробка маловідходної технології переробки атерини чорноморської».

Сфера наукових інтересів:

Розробка та удосконалення інноваційних технологій харчових продуктів з гідробіонтів,сенсорні дослідження харчових продуктів з метою вивчення споживчих переваг та створення конкурентоспроможних харчових продуктів, сенсорний аналіз у харчовій промисловості.
Викладає курси дисциплін: «Фізико-хімічні і органолептичні основи обробкигідробіонтів», «Технології консервованих продуктів з гідробіонтів», «Стандартизація, метрологія та сертифікація».
 Відомості про стажування ТОВ «Маріко»,Технологія та сенсорні аналіз солоної рибопродукції, березень 2019 р; «Персональний сайт – ефективний освітній інструмент сучасного викладача ОДАТРЯ, Одеса, жовтень 2020 р; European Academy of Sciences and Research “On Being a Scientist Course”.Hamburg/Germany. 2021; Clarivate. WebofScienceCoreCollection: базовіможливості. Травень 2021 року; Міжнародне стажування Польща-Україна «Фандрейзинг та основи проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (Польща – Україна) листопад 2021 р. – грудень 2021 р.; European Academy of Sciences and Research «Research Design: Inquiry and Discovery Course». Hamburg/Germany. 2022

 

Патюков Сергій Дмитрович

Кандидат технічних наук, доцент.
 Є автором понад 80 науково-методичних робіт, в т. ч. 5 деклараційних патентів України, з яких 1 на винахід і 2 авторських свідоцтв.

Сфера наукових інтересів:

Розробка технології продуктів лікувально-профілактичного призначення; вдосконалення технології виробництва консервів; використання нетрадиційних джерел енергії в харчовій промисловості.
Викладає курси дисциплін: «Основи ветсанекспертизи і санітарії» «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин», «Методологія наукової творчості і дослідницький практикум», «Основи автоматизованого проектування».

 

Паламарчук Анна Станіславівна

Кандидат технічних наук, доцент.
Є автором понад 54 науково-методичних робіт, у т. ч. 3 деклараційних патентів України, з яиких 2 на винахід.
З 2018 р. є технічним редактором науково-теоретичного журналу «Наукові праці».
 Сфера наукових інтересів:
Вдосконалення технології виробництва рибних продуктів; впровадження маловідходних та безвідходних технологій, принципів комплексного використання сировини.
Викладає курси дисциплін:
«Технологія харчових продуктів з водних біоресурсів», «Контроль якості та безпеки продукції галузі», «Інноваційні технології галузі», «Управління якістю в рибопереробній промисловості», «Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі», «Основи автоматизованого проектування».
  • ORCID ID
  • E-mail: anna.palamarchook@gmail.com       
  •  

Шлапак Галина Всеволодівна

Кандидат технічних наук, доцент.
Є автором близько 40 наукових і методичних публікацій, в тому числі 4 деклараційних патентів України і 1 навчального посібника з грифом Міністерства освіти і науки України.
Виконує обовязки секретаря ДЕК, відповідає за профорієнтаційну роботу кафедри і усі види практик спеціальності 181 «Харчові технології» та 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, куратор групи.

Сфера наукових інтересів: 

«Наукові основи удосконалення технології виробництва м’яса і м’ясних продуктів з покращеними функціональними і поживними властивостями»
Викладає курси дисциплін: «Технології харчових виробництв», «Технологія переробки м’яса»; «Технологія виробництва та первинної переробки продукції м’ясного скотарства»; «Основи проектування підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва».
Відомості про стажування СТОВ «Тарасовецька птахофабрика», с. Тарасівці, Новоселецький р-н, Чернівецька обл., з “19” жовтня 2020 р. по “19”квітня 2021 р.

Кушніренко Надія Михайлівна

Кандидат технічних наук, доцент.
Член журі І-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади ОНАХТ з дисципліни «Технологія харчових продуктів з водної сировини»
Є автором понад 30 наукових робіт та методичних публікацій,  2 деклараційних патентів України, з яких 1 на винахід, 1 навчального посібника до лабораторних занять та 1 посібника до практичних занять.
З 2018 р. технічний редактор науково-теоретичного журналу «Наукові праці».

Сфера наукових інтересів: 

Удосконалення та розробка новітніх  технології виробництва рибних продуктів та консервованої продукції з гідробіонтів
Викладає курси дисциплін: «Сировина і матеріали рибної промисловості», «Основи автоматизованого проектування», «Технологічний інжиніринг підприємств галузі», «Проектування підприємств галузі».
Відомості про стажуванняВища школа педагогічної майстерності ОНАХТ, .2017.;ТОВ «Одеспродкомплекс», м. Одеса, 2019-2020 р.
  • ORCID ID
  • E-mail: kushnirenkonadia@gmail.com

Синиця Ольга Вікторівна

Доктор філософії, старший викладач.
Є автором понад 50 науково-методичних робіт, в т. ч. 3 публікації у періодичних виданнях, як включені до науко-метричних баз, рекомендованих МОН, зокрема Web of Science Core Collction та Scopus; 3 наукових публікації у наукових виданнях, включених до переліку наукових фахових видань України: 1 наукова публікація у закордонному виданні; 2 патентів на винахід та 6 патентів на корисну модель; 1 авторське свідоцтво на твір; 27 тез доповідей на наукових та науково-методичних конференціях; 12 методичних вказівок.

Сфера наукових інтересів: 

Дослідження впливу низькотемпературного теплового оброблення на якість та безпечність м’ясних продуктів, вдосконалення технології виробництва цільном’язових виробів та консервів з м’яса птиці.
Відомості про стажуванняВища школа педагогічної майстерності ОНАХТ, .2020-2022.;   ТОВ «Луцька аграрна компанія”, тема «Технологія вирощування і переробки сільськогосподарської птиці»  з “15” березня 2021 р. по “30” червня 2021р. та з “01” вересня 2021 р. по “15” листопада 2021 р.

 

 

 

 


 

Янкова Катерина Дмитрівна

Завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».
У 1979 р. закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова за фахом «Технологія консервування».
З 1979 р. працювала м. н. с. і н. с. науково-дослідної лабораторії Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова.
З 2011 р. – завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».

 

 

 

 

 


Зінченко Валентина Іванівна

Завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів».
У 1979 р. закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова за фахом «Технологія консервування».
З 1979 р. працювала інженером науково-дослідної лабораторії Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова зі стерилізації рибних консервів, потім – м. н. с. і н. с.
З 1991 р. працювала інженером на кафедрі технології консервування за фахом «технологія риби і морепродуктів».
З 2011 р. – завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів».
Секретар ДЕК за фахом «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів».

 

 

 

 


Іванченко Вікторія Володимирівна

Інженер II категорії кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів.
У 2008 р. закінчила Одеську державну академію харчових технологій за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».
Працює на кафедрі технології м’яса, риби і морепродуктів з 2011.

 

 

 

 

 

 

 


Приходько Юрій Федорович

Лаборант кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів.