Щорічна міжнародна науково-практична конференція “Технології харчових продуктів і комбікормів 2022”

Spread the love

 З 20 по 23 вересня 2022 року в Одеському національному технологічному університеті у онлайн-форматі відбулася щорічна Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів».

Проблематика конференції передбачала обговорення таких важливих напрямків як:
  • Крафтові технології виробництва харчових продуктів, як інструмент регіонального розвитку та магнітів туристичного бізнесу. Смарт-спеціалізація в харчових технологіях, як інструмент розвитку соціально-економічного потенціалу. Об’єднання промислової, освітньої та інноваційної галузей для визначення пріоритетних напрямків розвитку регіону.
  • Технологічний аудит та екологічні аспекти харчової, зернопереробної, комбікормової, хлібопекарської і кондитерської промисловості.Прогнозування розвитку технологій виробництва функціональних харчових продуктів з метою одержання якісної безпечної продукції. Екологія,безпечність харчових продуктів. Тренди і виклики.
  • Новітні технології молочних, олійно-жирових і парфумерно-косметичних продуктів. Наукові основи технології переробки тваринної сировини,новітні технології нових видів м’ясних продуктів й гідробіонтів.
  • Інноваційні технології очищення природних і стічних вод для харчової галузі. Управління якістю води у виробництві продуктів харчування.Актуальні проблеми технологій ресторанного і оздоровчого харчування.
  • Біотехнологія в харчових виробництвах – розвиток, проблеми. Безпечні технології консервування.
  • Інноваційні технології переробки вторинних продуктів харчових виробництв на продукти зі спеціальними властивостями. Виноробство в контексті світових трендів.

Кафедра «Технології м’яса, риби і морепродуктів» активно прийняла участю у роботі конференції. 

Під керівництвом наукового керівника  Манолі  Тетяни Анатоліївни дуже цікаву доповідь зробив аспірант Zhenkun Cui із  School of Food Science Henan Institute of Science and Technology (Xinxiang, China) на тему  «Development of technology of squid meat preparation with new consumer properties». Робота зацікавила учасників конференції своєю науковою новизною та великим обсягом результатів дослідження.

Викладачі та студенти кафедри представили також декілька стендових доповідей та постер на тему «Сoatings for prolongation of fish storage term».