Опубліковано нову книгу
Завідувачкою кафедри, доктором технічних наук, професором Вінніковою Людмилою Григорівною опубліковано монографію “Безпечність і якість м’ясних продуктів в сучасних та майбутніх технологіях”.
У монографії надано аналітичний огляд сучасних уявлень про біохімічні і мікробіологічні процеси, які відбуваються при традиційній тепловій обробці та нетеплових і неінвазивних технологіях, які можуть бути використані у майбутньому (високий тиск, ультразвук, іонізуюче випромінювання та ін.).
Значна увага приділена актуальним питанням зберігання м’яса і м’ясних продуктів у світі останніх досліджень мікробної популяції, у тому числі патогенів та мікробіоти псування.
Дана характеристика існуючим та найбільш перспективним способам захисту від них споживача без втрати якісних показників м’ясної продукції.
Монографія може біти корисна для всіх, хто працює в сфері науки, виробництва, а також при навчанні та дослідницькій роботі студентів і аспірантів.