Майстер-клас «Прянощі і спеції»

Spread the love

6 червня 2023 р на кафедрі технології м’яса, риби та морепродуктів було проведено майстер-клас для учнів міста Одеси

Тема майстер-класу – «Прянощі і спеції». Модератором на даному заході виступав знавець і професіонал, канд. техн. наук, доцент Патюков Сергій Дмитрович

Вживання їжі складно уявити без використання прянощів. Учні були ознайомлені з історією використання прянощів у різних країнах світу, починаючи з античної епохи до наших днів, лызналися відмінності між поняттями прянощів, спецій та приправ. Показано, що в пошуках прянощів починалися війни, відкривалися нові континенти.

Учасники майстер-класу з великим інтересом вивчали як прянощі, так і свої власні сенсорні здібності. В умовах активного суперництва було виявлено трьох переможців, які отримали призи. Багато учнів виявили бажання відвідувати гуртки нашої кафедри.