ДИФЕРЕНЦІЙОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ СТУДЕНТІВ КОЛЕДЖІВ ТА ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Spread the love

17 вересня 2024 року в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНТУ в он-лайн режимі була проведена відкрита лекція канд. техн. наук, доцента, завідувачки кафедрою технології м’яса, риби та морепродуктів Савінок Оксани Миколаївни. Тема лекції «Диференційоване харчування студентів коледжів та закладів вищої освіти»

На лекції були викладачі кафедри технології м’яса, риби та морепродуктів та здобувачі груп ТМ-11, ТМ-21, ТМ-41.

Під час лекції увага слухачів була зосереджена на основних причинах захворювань органів травлення, нервових стресів та неврозів, втомлюваності та поганого засвоєння матеріалу здобувачами вищої освіти. Лектор зазначила, що саме зміна характеру харчування (споживання високорафінованих продуктів, продуктів тривалого зберігання), порушення режиму та малорухомий спосіб життя призводять до перерахованих проблем зі здоров’ям. Студенти ознайомилися із основою раціонального харчування, яке базується на 7-ми головних законах. Отримана інформація на лекції була цікавою для слухачів і викликала ряд питань. Наостанок, здобувачі попросили поради щодо вибору продуктів для здорового і повноцінного сніданку.

Лекція супроводжувалася демонстраційним матеріалом.

   

 

Оксана САВІНОК, канд. техн. наук, доцент, зав. кафедрою ТМРіМП

Анна ПАЛАМАРЧУК, відповідальна по інституту культури та мистецтв ННІХТ ім. М.О. Грішина