Відкрита лекція на тему: «Особливості температурного оброблення м’ясних продуктів»

Spread the love

5 жовтня 2022 року в Одеському національному технологічному універ

ситеті асистент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Синиця Ольга Вікторівна провела лекцію на тему: «Особливості температурного оброблення м’ясних продуктів»

Слухачами лекцій були студенти  групи ТМ-31, ТМ-32, ТМ-33, ТМ-41.  Кількість слухачів – 24 особи.

Лектором було розглянуто сутність способів термічного оброблення та їх особливості при виробництві м’ясних продуктів.

У ході лекції Синиця О.В. розкрила мету та призначення термічног

о оброблення, роз’яснила особливості та охарактеризувала температурні режими ключових видів термічного оброблення, а також, висвітила основні проблеми температурного оброблення м’ясних продуктів. В кінці лекції було продемонстровано відеоматеріал у якому в повному обсязі відображався цех термічного оброблення м’ясних продуктів та особливості конструкції обладнання.

Лектором була з акцентована увага на важливості процесу термічного оброблення, впливу температури на якість та безпечність продукту, а також, показано приклад розроблених на кафедрі «Технології  м’яса, риби і морепродуктів» нових режимів термооброблення цільном’язвих виробів зі свинини.

Студенти приймали активну участь у обговоренні лекції, задавали питання, на  які отримували розгорнуті відповіді.