Під таким лозунгом пройшов конкурс в рамках XIІІ Всеукраїнської наукової конференції студентів з розділу «Харчові технології» на кафедрі технології м’яса, риби та морепродуктів. Основною метою конкурсу було поєднання в свідомості наших студентів двох невід’ємних складових продуктів харчування – смаку та користі.
Учасниками конкурсу були шість команд, які сформували студенти Одеського технікуму газової та нафтової промисловості, студенти механіко-технологічного технікуму ОНАХТ, студентка із Сумського національного аграрного університету та студенти групи ТМ-31 ОНАХТ.

|
Диво-конкурс, схожий на «Пекельну кухню» порадував різноманіттям асортименту наше журі, на чолі з деканом факультету «Технології харчових продуктів, парфумерно-косметичних засобів, експертизи та товарознавства» Шарахматовою Т.Є.
Крім смакових характеристик, конкурсанти повинні були переконати журі в користі свого продукту науково-обґрунтованою розповіддю.
Для оцінки були представлені:
|

|
- «Яловичий стейк під яблучно-медовим соусом» (автори – студенти гр. 15-1 РО ОТГтаНП ОНАХТ Михайлов Руслан, Вдовиченко Артем, Гончар Владислав),
|

|
- «Курячі рулетики фаршировані сиром та зеленню» (автор – студентка 3 курсу, ф-ту «Харчових технологій», СНАУ, Сухоставець Катерина),
|

|
- «Печінка-вітамінка» (автори – студенти гр. 2Тмс-201 МТТ ОНАХТ Ткаченко Святослав та Діденко Ірина),
|

|
- «Млинці по-еквадорські» (автори – студенти гр. 2Тмс-201 МТТ ОНАХТ Кабанець Ірина та Петришина Олександра),
|

|
- «Котлети по-венеціанськи» (автори – студенти гр. 3Тмс-197 МТТ ОНАХТ Днєстрян Сільвія та Шишин Вадим),
|

|
- «Котлети студентські» (автори – студенти гр. ТМ-31 ОНАХТ Цисар Інга та Пахолюк Володимир).
|

|
Крім смакових характеристик, конкурсанти повинні були переконати журі в користі свого продукту науково-обґрунтованою розповіддю.
Всі впоралися із завданням. За смаком та корисністю перші місця розділили між собою «Яловичий стейк під яблучно-медовим соусом» та «Печінка-вітамінка», два других – «Курячі рулетики фаршировані сиром та зеленню» та «Котлети студентські», два третіх – «Млинці по-еквадорськи» та «Котлети по-венеціанськи».
|
|
Ми вітаємо учасників конкурсу з перемогами та сподіваємось, що в майбутньому вони стануть провідними фахівцями м’ясопереробної галузі і при розробці нових м’ясних продуктів обов’язково будуть орієнтуватись не тільки на вартість продуктів, але і на їх користь для споживачів.
|

|
Організатор конкурсу, Савінок О.М., кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’яса, риби та морепродуктів – відповідальний за НДРС ОНАХТ та профорієнтаційну роботу на факультеті ТХППКЗЕтаТ.
|
|
|
|