Викладацький склад кафедри ТМРіМ
|
Віннікова Людмила Григорівна, д. т. н., професор, завідуюча кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1965 році закінчила Одеський інститут харчової та холодильної промисловості за фахом «інженер-технолог молочної промисловості». Працює на кафедрі з 1974 р. У 1973 р. захистила кандидатську дисертацію, а у 1992 р. – докторську дисертацію. У 1995 р. обрана дійсним членом Нью-Йоркської академії. За багаторічну наукову діяльність та значний внесок в розвиток науки нагороджена почесними грамотами Президента України, Вищої Атестаційної Комісії, Одеської облдержадміністрації, Одеської міської держадміністрації. За цикл наукових праць «Наукові основи технологій отримання рослинних біополімерних комплексів-харчових волокон та їх використання у лікувально-профілактичному харчуванні» Указом Президента України №1171 від 16.12.2002 р. присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки. Указом Президента України №1247 від 14.10.2004 р. присуджено звання «Заслужений діяч науки і техніки України». У 2007 р. нагороджена відзнакою «Відмінник освіти України» та «Знаком пошани» Міністерства аграрної політики України. У 2012 р. нагороджена грамотою Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом. У 2013 р. нагороджена почесною грамотою Одеської обласної державної адміністрації. Читає курси: «Наукові основи вторинної переробки м’ясної сировини», «Методика викладання у ВНЗ». Є автором близько 400 опублікованих наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 25 патентів України на винаходи та 3 підручників і 1 навчального посібника. Науково-педагогічний напрям: розробка наукових основ технології переробки тваринної сировини.
|
|
Азарова Надія Григорівна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1977 р. закінчила Московський технологічний інститут м’ясної і молочної промисловості за спеціальністю – технологія м’яса і м’ясних продуктів, кваліфікація – інженер-технолог. Працювала на підприємствах м’ясопереробної промисловості Білорусі, Литви, Росії. Працює на кафедрі з 1983 р. З 1990 р. – кандидат технічних наук. Вихованка наукової школи академіка Рогова І. О. Московського університету прикладної біотехнології (ПУМБ). Читає курси: «Технологія м’яса», «Харчові технології», «Техніка та технологія галузі харчових виробництв» «Проектування підприємств галузі». Нагороджена відзнакою «Відмінник освіти України». Є автором понад 150 опублікованих наукових та навчально-методичних праць, в тому числі 2 патентів та 13 авторських свідоцтв на винаходи, 5 із яких впроваджено в виробництво м’ясопереробної промисловості. В 2011 році у співавторстві з найкращими співпрацівниками ПУМБ надрукувала книгу «Механическая обработка мясного и мясокостного сырья». Основні напрями науково-педагогічної діяльності: вдосконалення переробки м’ясо- і птахопродуктів; розробка ресурсозаощадчуючих технологій переробки м’ясної сировини; виробництво продуктів функціонального призначення. Відповідає за дипломне і курсове проектування, методичну роботу за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м´яса», секретар кафедри. |
|
Манолі Тетяна Анатоліївна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1990 році закінчила факультет технології консервування і виноробства Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. Працює на в ОНАХТ з 1996 р., на кафедрі – з 2011р. Кандидатську дисертацію захистила у 1995 р. Вихованка наукової школи професора , д. т. н., А. Т. Безусова. Викладає наступні курси дисциплін: «Біотехнології продуктів з гідробіонтів», «Технологія стерилізованих консервів з гідробіонтів», «Фізико-хімічні основи обробки гідробіонтів», «Сировина і матеріали рибної промисловості», «Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі», «Теоретичні і практичні проблеми технології стерилізованих рибних консервів», «Методологія наукової творчості та дослідницький практикум», «Гуманітарні проблеми спеціальності», «Технологічний семінар», НДРС, «Теоретичні і практичні проблеми технології стерилізованих рибних консервів», «Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю продукції», «Основи наукових досліджень», «Теоретичні основи харчових технологій». Є автором понад 80 науково-методичних робіт, у т. ч. 5 деклараційних патентів. У 2007 р. під керівництвом Манолі Т.А. було захищено кандидатську дисертацію аспіранткою Памбук С. А. на тему «Розробка маловідходної технології переробки атеріни чорноморської». Основні напрями наукової діяльності: розробка ресурсо- та енергозберігаючих технологій харчових продуктів з гідробіонтів. Відповідає за дипломне і курсове проектування за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів», куратор групи. |
|
Патюков Сергій Дмитрович, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1985 році закінчив факультет технології м'ясних і молочних продуктів Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. Працює на кафедрі з 1989 р. Кандидатську дисертацію захистив у 1992 р. Вихованець наукової школи професора , д. х. н., М. С. Дудкіна. Читає курси: «Основи ветсанекспертизи та санітарії» «Анатомія та фізіологія сільськогосподарських тварин», «Методологія наукової творчості та дослідницький практикум», «Основи автоматизованого проектування». Є автором понад 80 науково-методичних робіт, у т. ч. 5 деклараційних патентів та 2 авторських свідоцтв. Основні напрями наукової діяльності: розробка технології продуктів лікувально-профілактичного призначення; вдосконалення технології виробництва консервів; використання нетрадиційних джерел енергії в харчовій промисловості. Відповідає за наукову роботу кафедри, куратор групи. |
|
Савінок Оксана Миколаївна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1994 році закінчила факультет технології м'ясних і молочних продуктів Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. Працює на кафедрі з 1997 р. Кандидатську дисертацію захистила у 1997 р. Вихованка школи професора, д. т. н. Віннікової Л. Г. Читає курси: «Спеціальні технології м’ясних продуктів», «Наукові основи харчових технологій», «Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю». Є автором понад 70 наукових та методичних публікацій, в т. ч. 3 деклараційних патентів України. За наукову діяльність та значний внесок в розвиток науки нагороджена грамотами Одеської облдержадміністрації та Одеської міської держадміністрації, ректоратом ОНАХТ. Науково-педагогічний напрям: вирішення проблем подовження терміну зберігання м’ясних продуктів за рахунок використання природних добавок з антиоксидантними властивостями та різних способів холодильного оброблення; використання спектральних характеристик м’яса для оцінки якості та визначення функціональних характеристик. Відповідає за профорієнтаційну роботу кафедри. |
|
Поварова Наталя Миколаївна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 2004 році закінчила Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса». Працює на кафедрі з 2007 р. Кандидатську дисертацію захистила у 2007 р. Вихованка школи професора, д. т. н. Віннікової Л. Г. Читає курси: «Основи наукових досліджень», «Біологічно-активні речовини в харчових технологіях», «Загальні технології харчової промисловості», «Управління якістю продукції в технології виробництва м’яса і м’ясних продуктів». Є автором понад 60 наукових та методичних публікацій, у тому числі 7 деклараційних патентів України. З 2008 р. голова «Клубу молодих вчених ОНАХТ», основна діяльність якого – це проект «Міжнародний інформаційний портал про здорове харчування SYLUVIT», який дає змогу пропагувати здоровий спосіб життя та правильне харчування серед населення та молоді. З 2013 по 2016 рік обіймала посаду директора Науково-дослідного інституту ОНАХТ. З 2015 року - науковий кервник аспірантки кафедри Мельник Л. А. З 2016 року виконує обов'язки проректора з наукової роботи ОНАХТ. Науково-педагогічний напрям: вплив раціону вигодовування тварин на якість м’ясних виробів та морепродуктів, розробка композицій для виробництва варених ковбас. |
|
Герасим Ганна Станіславівна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби та морепродуктів. У 1998 році закінчила факультет технології консервування Одеської державної академії харчових технологій за спеціальністю «Технологія риби і морепродуктів». Працює в ОНАХТ з 2002 р., на кафедрі – з 2011 р. Кандидатську дисертацію захистила у 2005 р. Вихованка наукової школи професора, д. т. н. А. Т. Безусова. Читає курси: «Контроль якості та безпеки продукції галузі», «Безвідходні технології рибопереробних виробництв», «Управління якістю в рибопереробній промисловості», «Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі», «Технологія харчових продуктів з водних біоресурсів», «Основи автоматизованого проектування». Є автором понад 40 науково-методичних робіт, у т. ч. 2 деклараційних патентів на винахід. Основні напрями наукової діяльності: розробка технології продуктів лікувально-профілактичного призначення; вдосконалення технології виробництва рибних продуктів; впровадження маловідходних та безвідходних технологій, принципів комплексного використання сировини. Відповідає за усі види практик за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів», куратор групи. |
|
Солецька Анна Данилівна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1994 році закінчила факультет технології м'ясних і молочних продуктів Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. Працює на кафедрі з 1997 р. Кандидатську дисертацію захистила у 1997 р. Вихованка школи професора, д. т. н. Віннікової Л. Г. і професора, д. т. н. Капрельянца Л. В. Читає курси: «Фізико-хімічні і біохімічні основи технології м’ясних продуктів», «Інноваційні технології галузі», «Контроль якості та безпеки продукції галузі», «Хімічний склад і властивості м’ясної сировини». Є автором близько 50 наукових та методичних публікацій, в т. ч. 2 деклараційних патентів України. Науково-педагогічний напрям: розробка ресурсозаощадчуючих технологій та продуктів нового покоління; вдосконалення технологічних процесів переробки м’ясної сировини. Профорг, відповідльна за міжнародну роботу, контент-менеджер сайту кафедри. |
|
Агунова Лариса Володимирівна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1997 році закінчила Одеську державну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія консервування». Працює на кафедрі з 2000 року. У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію. Вихованка школи професора, д. т. н. Віннікової Л. Г. Читає курси «Науково-технічний прогрес і прогнозування розвитку в технології галузі», «Технологія м’ясних продуктів функціонального призначення», «Товарознавство та пакування харчових продуктів». Є автором близько 50 наукових та методичних публікацій, в т.ч. 1 деклараційного патенту та 1 навчального посібника з грифом Міністерства освіти та науки України. Науково-педагогічний напрям: розробка нових видів м’ясних продуктів функціонального призначення. Відповідає за учбову роботу кафедри, куратор групи. |
|
Шлапак Галина Всеволодівна, к. т. н., доцент, доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 1993 році закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. Ломоносова М. В. за спеціальністю «Технологія м’яса та м’ясних продуктів». Працює на кафедрі з 1981 р. З 2002 р. викладає в Одеському механіко-технологічному технікумі при ОНАХТ, де готує бакалаврів за професійним спрямуванням «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса». У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію. Вихованка школи професора, д. т. н. Віннікової Л. Г. Читає курси: «Хімічно-технологічний контроль галузі», «Технологія м’яса», Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’ясних продуктів», «Безвідходні технології м’ясопереробних виробництв», «Технологія харчових виробництв». Є автором близько 20 наукових та методичних публікацій, в тому числі 1 навчального посібника з грифом Міністерства освіти та науки України. Науково-педагогічний напрям: розробка технології продуктів функціонального призначення. Секретар ДЕК і відповідальна за усі види практик спеціальності «Технології зберігання, консервування і переробки м´яса», куратор групи. |
|
Кушніренко Надія Михайлівна, к. т. н., асистент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 2001 році закінчила факультет технології консервування Одеської державної академії харчових технологій за спеціальністю «Технологія риби і морепродуктів». Працює в ОНАХТ з 2005 р., на кафедрі – з 2011 р. Кандидатську дисертацію захистила у 2007 р. Вихованка наукової школи професора, д. т. н. Л. Б. Добробабіної. Читає курси: «Сировина і матеріали рибної промисловості», «Оптимізація технологічних процесів рибопереробного виробництва». Є автором понад 20 науково-методичних робіт, у т. ч. 2 деклараційних патентів на винахід. Основні напрями наукової діяльності: вдосконалення технології виробництва рибних продуктів. Відповідає за методичну роботу за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів». |
|
Янкова Катерина Дмитрівна, завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса». У 1979 р. закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова за спеціальністю «Технологія консервування». З 1979 р. працювала м. н. с. і н. с. науково-дослідної лабораторії Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. З 2011 р. – завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса». |
|
Зінченко Валентина Іванівна, завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів». У 1979 р. закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова за спеціальністю «Технологія консервування». З 1979 р. працювала інженером науково-дослідної лабораторії Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова по стерилізації рибних консервів, згодом – м. н. с. і н. с. З 1991 р. працювала інженером на кафедрі технології консервування за спеціальностю «технологія риби і морепродуктів». З 2011 р. – завідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів». Секретар ДЕК за спеціальністю «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів». |
|
Іванченко Вікторія Володимирівна, інженер II категорії кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 2008 році закінчила Одеську державну академію харчових технологій за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса». Працює на кафедрі технології м’яса, риби і морепродуктів з 2011 р.
|
|
Аліярова Антоніна Олександрівна, старший лаборант кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. У 2010 році закінчила Одеську державну академію харчових технологій за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса». Працює на кафедрі технології м’яса, риби і морепродуктів з 2012 р.
|
|
Приходько Юрій Федорович, лаборант кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів. |